Verloskundigenpraktijk Clair de Lune

Corporate identity

Grafisch ontwerp | DTP | Logo ontwerp | Webdesign | Project management

Verloskundigenpraktijk Clair de Lune is een kleinschalige praktijk in het noorden van Eindhoven. Zij staan bekend om hun zeer persoonlijke aanpak naar hun clienten, waarbij ze gedurende het gehele zwangerschapstraject zeer betrokken zijn.

De huisstijl van Clair de Lune was sterk verouderd en toe aan een nieuw jasje. Dit gold ook voor alle communicatiemiddelen die zij inzetten, zoals onder andere hun website. Ik ben begonnen met een restyle van het logo, waarna ik een volledige nieuwe corporate identity heb ontwikkeld, welke ik heb doorgevoerd in onder andere afsprakenmapje, receptenblokken, tassen, zorgformulieren en uiteraard de website. Voor deze website was nieuwe fotografie ook zeer gewenst. Deze fotoshoot heb ik volledig begeleid, waaronder fotografie in de verloskundigenpraktijk en portretfoto’s.

Clair de Lune is Frans voor ‘licht van de maan’. Deze naam is een verwijzing naar de mythe dat er met volle maan (meer) kinderen worden geboren. Tevens is het zo dat de cyclus van een vrouw doorgaans vaak gelijk zou lopen met de cyclus van de maan.

Dit gegeven heb ik gebruikt bij de ontwikkeling van het nieuwe logo. Hierin zit zowel de verwijzing naar de (cyclus van de) maan als de groei van een zwanger buik verwerkt.