Bakx Foods

Westerse Halal Snacks

Concept | Grafisch ontwerp | Beeldbewerking | Packaging Design | Project management

Al tijdens het 2e leerjaar van mijn studie ben ik mijn eigen bureautje begonnen en al gauw genoeg werkt ik benaderd door Bakx Foods uit Veldhoven. Zij waren op zoek naar een nieuw bureau en zouden graag eens kijken of we iets voor elkaar konden betekenen.

Als eerste opdracht ben ik voor hen aan de slag gegaan om verpakkingen te ontwikkelen voor hun concept ‘Westerse Halal Snacks’. Dit waren lekkere snacks voor in het vriesvak. Deze snacks moesten aantrekkelijk neergezet worden voor zowel mensen die vanwege hun geloof Halal moeten eten, alsmede voor mensen die dat niet perse moeten, maar toch graag deze snacks willen proeven.

Er is een range gemaakt van 4 producten om mee te starten. Elk product heeft zijn eigen kleur meegekregen. Het ‘Westerse’ in de verpakking komt terug in de skylines die gebruikt zijn in de verpakking. Het traject voor de fotografie heb ik zelf begeleid. De foto’s zijn bewust heel clean en licht gehouden, passend bij de eenvoudige uitstraling van de rest van de verpakking. Deze zijn gemaakt bij Bart Nijs Fotografie in Overasselt, waar tevens een food styliste bij betrokken is geweest om de producten een aantrekkelijke uiterlijk mee te geven.